Skrota bilen Västerås

ÄR DET DAGS ATT SKROTA BILEN I VÄSTERÅS?

Att skrota bilen tycker vi på Bilskrotsproffsen ska vara enkelt, smidigt och tryggt. Hos oss finner du en bilskrot som har ett helhetstänk när det kommer till bilskrotning. Vi är en av Sveriges ledande bilskrotningsföretag. Det är vi stolta över. 

Därför vill vi erbjuda dig en bilskrotning baserat på kunskap och expertis och ett professionellt bemötande vid varje tillfälle. Tack vare vår gedigna branschvana och  med personal som har hög yrkeskompetens kan vi ge dig det. Välj därför oss när det är dags att skrota bilen Västerås.

Auktoriserad bilskrot
Bilskrotsproffsen är en auktoriserad bilskrot vilket innebär att vi har tillstånd från Länsstyrelsen att bedriva vår verksamhet. Uppdraget betyder att verksamheten skall b.la. arbeta med hänsyn till de av regeringen lagstadgade regler och föreskrifter gällande naturvård miljö, hälsa och arbetsmiljö.

Överlåt bilskrotningen till Bilskrotsproffsen så vi kan skrota bilen smidigt och utan krångel. Vi tar hand om din bil genom hela processen från upphämtning till demontering.

Kostnadsfri upphämtning

Oavsett vart du befinner dig, kan vi erbjuda en kostnadsfri upphämtning av ditt fordon. Tillsammans kommer vi överens om när upphämtningen ska ske. Vi ser till att skrota bilen Västerås enkelt genom kollektiv upphämtning med upp till fem bilar per tillfälle. 

Vid upphämtning tillfället ser vi det som en fördel om fordonet kan framföras. Därför uppskattar vi om exempelvis motorn är i brukbart skick och växellådan samt katalysatorn finns kvar. Saknas någon av dessa delar? Inga problem, vi kommer gemensamt överens om en lösning så att upphämtningen kan ske enkelt och smidigt. 

Avregistrering och skrotning

Det är skillnad på att avregistrera en bil och att ställa av den. När du ställer av din bil så behåller du det juridiska ansvaret för bilen. En bil som ställs av får inte brukas. Av flera anledningar är det viktigt att registrerar ditt fordon. Förutom det juridiska ansvaret, upphör även förpliktelser att betala skatt. Avställda bilar kräver att du som fordonsägare fortsätter att betala skatt.

För att skrotningen ska kunna genomföras är det viktigt att vi får det senast utfärdade registreringsbeviset del 2. Registreringsbeviset del 2 är den gula delen. Vi ser till att beställa ett mottagarbevis som innebär att vi tar över det juridiska ansvaret för ditt fordon. 

Mottagningsbeviset skickas till Transportstyrelsen som överlåter det juridiska ansvaret till oss. Sedan skickar vi ett skrotintyg till dig som bevis för att skrotningen genomförts. Det är tryggt att skrota bilen Västerås med oss på Bilskrotsproffsen!

skrota-bilen-vasteras-bilskrotproffsen

VI ERBJUDER KOSTNADSFRI HÄMTNING AV DITT FORDON NÄR DET ÄR DAGS ATT SKROTA BILEN I VÄSTERÅS!

  • Gratis upphämtning
  • Gratis skrotning av bilen
  • Miljösäkert

VARFÖR SKA DU VÄLJA BILSKROTPROFFSEN?

Miljövänliga anläggningar
När du ska skrota bilen Västerås vill vi ge dig valet att välja en bilskrot som tänker steget längre. För oss är det viktigt att skrotningen sker på ett hållbart sätt för dig och nästa generation. Därför ser vi till att demontera fordonen på ett miljövänligt sätt.

Våra moderna anläggningar har ett preventivt förhållningssätt och bedrivs i enlighet med de lagstadgade regler som återfinns i miljöbalken om demontering och skrotning.

Bland annat ställer vi krav på yrkesmässigt kompetens på vår personal för att kunna genomföra hållbar skrotning. Att tillhandahålla den bästa möjliga tekniken på anläggningarna förhindrar spridning av farligt avfall och skapar en god arbetsmiljö för våra anställda.

Säker avfallshantering
Vi monterar isär personbilar i flera steg för att kunna säkerhetsställa en god och säker avfallshantering. Med hjälp av producentansvaret kan vi bedriva en säker avfallshantering av de bilar och dess komponenter.

Oljor och andra vätskor dräneras och omhändertas i enlighet med bestämmelser kring farlig avfallshantering. Finns det andra komponenter som behöver tömmas och som klassas som farligt avfall, omhändertar vi det också.

Som ett slutsteg plockar vi isär fordonet för en bedömning av dess återstående beståndsdelar. De beståndsdelar som omsorgsfullt granskats av vår personal bedöms sedermera om huruvida de skall återvinnas eller återanvändas. Med hjälp av denna omfattande process ser vi till att inte skada miljön.

Köp reservdelar från bildelsbasen
De är vanligt att nya bilar som blivit trafikskadade hämtas upp av oss. Många av dem har beståndsdelar som fortfarande har bruksvärde. På Bilskrotsproffsen genomförs noggranna kvalitetskontroller på alla komponenter. De komponenter som efter kontrollerna bedöms vara välfungerande ger vi nytt liv via bildelsbasen.

Vi har ett nära samarbete med Bildelsbasen som är en marknadsplats för begagnade reservdelar. Du hittar över 5 miljoner unika komponenter och är Sveriges största databas för dig som behöver byta delar till ditt fordon. Tillsammans ser vi till att livstiden på fungerande komponenter från uttjänta bilar förlängas. Vilket är skonsamt för miljön och en vinst för din plånbok.

Boka tid för upphämtning
Du bokar din tid för upphämtning genom att fylla i formuläret som finns på vår webbsida. Det går även att ringa oss. Du når oss på telefonnummer 0707 – 78 57 11.

Kontakta oss
Som kund hos Bilskrotsproffsen är du vår viktigaste resurs. Dina synpunkter hjälper oss att ständigt förbättra vår service så vi kan kvalitetssäkra vår arbetsprocess. Kontakta oss om du har några frågor gällande bilskrotning.

Vi finns även i Stockholms län, Uppsala län, Västmanlands Län, Örebro län, Östergötlands län och Södermanlands län.

Välkomna till Bilskrotsproffsen!

 

01. Hämtning

Bilskrotproffsen hämtar bilar i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands, Södermans och delar av Östergötlands Län. Vi erbjuder en trygg, smidig och kostnadsfri upphämtning av ditt fordon! När vi bestämmer en tid för hämtning av fordon ser vi till att den passar alla parter. Kan du inte närvara vid upphämtning arbetar vi för att hitta en bra och smidig lösning.

02. Registreringsbevis

För att skrotningen av din bil ska ske på ett korrekt tillvägagångssätt krävs det att du har registreringsbevis (del 2) och legitimation vid överlämnandet. Om du skulle sakna registreringsbeviset måste du beställa ett nytt från Transportstyrelsen hemsida eller på telefon 0771-25 25 25. Vid några unika tillfällen har registreringsbeviset inte utfärdats, skulle det hända i ditt fall kan du alltid kontakta Transportstyrelsens kundtjänst 0771-14 15 16.

03. Boka

Här kan du enkelt och smidigt boka en kostnadsfri hämtning av ditt fordon. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och klicka på skicka. Därefter tar vi över arbetet och du behöver inte tänka på någonting annat förutom registreringsbevis (del 2) och legitimation. Det har aldrig varit enklare att boka avhämtning för ditt fordon!