Skrota bilen Södertälje

Dags att skrota bilen Södertälje

När det är dags att skrota bilen Södertälje så kan du kontakta oss på Bilskrotsproffsen. Vi ser till att du får möjlighet till kostnadsfri upphämtning och säker skrotning av ditt uttjänta fordon. Bilskrotsproffsen är helt enkelt proffs på att skrota bilen Södertälje. Vi sitter på gedigen bransch kunnighet med mångårig verksamhet inom bilskrot och demontering. Hos oss får du förstklassig service och alltid en korrekt hantering i bilskrotnings processen.

Vi hämtar din bil kostnadsfritt

Det ska inte behöva kosta extra när bilen har gjort sitt. Hos Bilskrotsproffsen hämtar vi upp din bil kostnadsfritt när du anlitar oss. Tack vare moderna transportfordon kan vi göra en kollektiv upphämtning av bilar vilket är lönsamt ur flera aspekter. Gratis upphämtning för dig som kund och färre resor vilket minskar på utsläppen och bidrar till en renare miljö. Så när du ska skrota bilen Södertälje vänd dig till oss.

En auktoriserad bilskrot

Vår verksamhet har fått tillstånd att bedriva sin anläggningar från Länsstyrelsen. Därför är vi förpliktigade till de krav som ställs på oss. Bland annat måste våra anläggningar vara förenliga med de miljö- och arbetskrav som är lagstadgade. När du ska skrota bilen Södertälje kan du vara säker på att vår personal besitter omfattande kunskap och expertis som möjliggör för en säker hantering av bilskrot. Vi vill att du ska känna dig trygg när du väljer oss.

Miljövänlig demontering när du ska skrota bilen Södertälje

På Bilskrotsproffsen vill vi ligga i framkant. Därför ser vi till att våra anläggningar följer det krav och regler som finns reglerade i Miljöbalken. Genom att följa Miljöbalken ålägger vi oss att tillhandahålla moderna bilskrotningsanläggningar. Du vet att du kan skrota bilen Södertälje miljövänligt när du väljer oss. En modern bilskrot handlar i större utsträckning om att demontera bilar och andra typer av fordon på ett teknologiskt avancerat sätt.

Med utgångspunkt i säker miljöhantering kan vi demonterar bilar som återanvänds och återvinns i större utsträckning än någonsin tidigare. 

skrota-bilen-sodertalje-bilskrotproffsen

VI ERBJUDER KOSTNADSFRI HÄMTNING AV DITT FORDON NÄR DET ÄR DAGS ATT SKROTA BILEN I SÖDERTÄLJE!

  • Gratis upphämtning
  • Gratis skrotning av bilen
  • Miljösäkert

Vi samarbetar med bildelsbasen

Efter att du valt oss när du ska skrota bilen Södertälje så kommer din gamla bil att få nytt liv. Som auktoriserad bilskrot har vi ett nära samarbete med bildelsbasen – Sveriges största leverantör av begagnade bildelar. Många bilar som klassas som skrot, är nyare, krockskadade bilar. Oftast är delar på dessa bilar i väldigt gott skick och kan därför bli perfekta reservdelar för den som behöver. Efter noggranna kontroller kan vi på Bilskrotsproffsen tillhandahålla reservdelar i gott skick som gör gott för din plånbok och för miljön. Du handlar tryggt och säkert dina reservdelar från bildelsbasen.

Avregistrering och skrotintyg

I samband med att bilen ska till skrotning kommer du få ett intyg som garanterar att skrotning och demontering har utförts på ett fackmannamässigt sätt. Som erfaren bilskrot följer vi strikta rutiner när du ska skrota bilen Södertälje. Detta innebär i praktiken att din skrotupplevelse ska kännas trygg och vara enkel och smidig. En korrekt skrotning betyder att vi tar över ägandeskapet av ditt fordon. För detta behövs registreringsbevis (2). Som nya ägare till fordonet är du avsagd det juridiska ansvaret för bilen. Således kommer du inte längre vara förpliktigad till att betala fordonsskatt på bilen. Efter skrotning kommer vi att sända ett mottagarbevis som bekräftar att bilen inte längre är i bruk. Därefter avregistreras fordonet.

Avställning av fordon

Har du en bil som du inte längre brukar och står avställd? Då är det lämpligt att skrota bilen. Så länge din bil står avställd är du skattepliktig till ditt fordon. Det betyder att bilen fortfarande står under fordonsskatt och som du är skyldig att betala. För att undvika fortsatta kostnader på en bil som inte är i brukbart skick kan du skrota bilen Södertälje. En avställd bil kan läcka olja eller på annat sätt bli en miljöfara. Ett fordon som klassas som miljöfara kan därför åläggas böter. Välj därför att skrota bilen Södertälje med omtanke av miljön.

Boka din upphämtning hos oss!

Kontakta oss för att boka en trygg, säker och smidig upphämtning och skrotning!

01. Hämtning

Bilskrotproffsen hämtar bilar i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands, Södermans och delar av Östergötlands Län. Vi erbjuder en trygg, smidig och kostnadsfri upphämtning av ditt fordon! När vi bestämmer en tid för hämtning av fordon ser vi till att den passar alla parter. Kan du inte närvara vid upphämtning arbetar vi för att hitta en bra och smidig lösning.

02. Registreringsbevis

För att skrotningen av din bil ska ske på ett korrekt tillvägagångssätt krävs det att du har registreringsbevis (del 2) och legitimation vid överlämnandet. Om du skulle sakna registreringsbeviset måste du beställa ett nytt från Transportstyrelsen hemsida eller på telefon 0771-25 25 25. Vid några unika tillfällen har registreringsbeviset inte utfärdats, skulle det hända i ditt fall kan du alltid kontakta Transportstyrelsens kundtjänst 0771-14 15 16.

03. Boka

Här kan du enkelt och smidigt boka en kostnadsfri hämtning av ditt fordon. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och klicka på skicka. Därefter tar vi över arbetet och du behöver inte tänka på någonting annat förutom registreringsbevis (del 2) och legitimation. Det har aldrig varit enklare att boka avhämtning för ditt fordon!