Bilskrot Uppsala

Det självklara valet när du söker bilskrot uppsala

Bilskrot Uppsala

Vi skrotar tusentals bilar varje år och garanterar dig som kund att din bil kommer att skrotas i enlighet med de lagar och regler som finns. Vi har och har alltid haft ett miljötänk där vi skrotar alla våra bilar på ett miljöriktigt sätt.

 

När du ska skrota din bil hos oss finns det två tillvägagångsätt, det första är att du kör bilen till oss på Bilskrotproffsen. Det andra är att vår personal kommer och hämtar bilen helt gratis. Att beställa hämtning gör du via telefon, e-post eller vårt formulär. Efter att du har kontaktat oss brukar det ta 1 – 2 dagar tills vi kan komma och hämta din bil. 

Vi på Bilskrotproffsen är verksamma i Stockholms Län, Södermanlands Län, Uppsala Län, Västmanlands Län, Örebro Län, Östergötlands Län. När du väljer oss att skrota din bil kan du känna dig trygg med att vi vet hur skrotningen går till. Vi gör alltid en korrekt skrotning där vi avregistrerar och skrotar i enlighet med de miljöriktlinjer som finns.

Bilskrot Uppsala – som erbjuder hämtning

Oavsett var bilen står kan vi komma och hämta upp den i Uppsala. Vi hämtar upp bilen och tar den till vår bilskrot Uppsala, helt kostnadsfritt. Först bokar du en tid då vi ska komma och hämta bilen och sen ha med giltig legitimation och registreringsbevis vid upphämtningstillfället som ska kontrolleras av bärgaren.

Auktoriserad bilskrot Uppsala

Vi är en av Sveriges ledande aktörer inom bilskrot och hämtar dagligen upp bilar i Uppsala. Som auktoriserad bilskrot uppsala hjälper vi dig med skrotning och hämtning av bilen. Vi har kunnig personal med lång erfarenhet som hjälper till genom hela processen från upphämtning till skrotning. 

Vi är auktoriserade och förnyar vårt tillstånd årligen för att få driva vår bilskrot på ett lagmässigt korrekt sätt. Personalen har också möjlighet att utfärda skrotintyg och mottagningsbevis.

Din bilskrot i Uppsala

Vi på Bilskrotproffsen tar emot, demonterar och skrotar fordon av alla slag. Detta inkluderar både personbilar och skåpbilar. Vi har en större anläggning där vi förvarar tusentals bildelar som du kan hitta via Bildelsbasen.

Din guide till bilskrotning

En bilskrot är ett företag som monterar isär  (demonterar)  bilar för att sedan sälja delarna till både privatpersoner och företag. Genom att demontera bilarna kan delarna användas på nytt för att reparera bilar som har gått sönder. Detta alternativet är bättre än att skrota hela bilen utan att dra nytta av de delarna som fortfarande fungerar. Genom att återanvända bildelar bidrar dessa företag till en bättre miljö.

Vi på Bilskrotproffsen

När tiden är inne för att besöka en bilskrot, kontakta Bilskrotproffsen som erbjuder dig gratis transportering av det aktuella fordonet. Bilskrotproffsen tar emot diverse bilmärken för skrotning och genomför även demontering av delar som har möjlighet att återvinnas. Vi strävar alltid efter att utvecklas och bli bättre för att på bästa sätt kunna möta våra kunders förväntningar. Tillsammans med en erfaren och kunnig personal håller vi en hög standard gällande kvalitet och kundbemötande. Kontakta oss när du ska skrota bilen!

skrota-bilen-uppsala-bilskrotproffsen

VI ERBJUDER KOSTNADSFRI HÄMTNING AV DITT FORDON NÄR DU LETAR EFTER EN BILSKROT I UPPSALA!

  • Gratis upphämtning
  • Gratis skrotning av bilen
  • Miljösäker bilskrotning

VARFÖR SKA DU VÄLJA BILSKROTPROFFSEN?

Miljösäker bilskrotning

Hos Bilskrotproffsen tar vi vårt ansvar för miljön på största allvar. Vi inser att hanteringen av uttjänta fordon inte bara är en tjänst vi erbjuder, utan även en väsentlig miljöplikt. I takt med att miljömedvetenheten ökar, förstår vi vikten av att hantera varje fordon på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

För att säkerställa detta använder vi de mest avancerade och effektiva metoderna för demontering och skrotning av fordon. Vårt arbete börjar med noggrann separation av återvinningsbara material från de som kräver särskild behandling, såsom farliga vätskor och giftiga metaller. Genom att använda miljövänlig teknik minimerar vi risken för miljöskador och säkerställer att farliga ämnen tas om hand på ett säkert och reglerat sätt.

Vårt engagemang för miljön återspeglas inte bara i de dagliga operationerna, utan även i vår strikta efterlevnad av alla gällande miljölagar och förordningar. Vi samarbetar aktivt med miljömyndigheter för att säkerställa att vår verksamhet inte bara uppfyller, utan överträffar de fastställda miljökraven. Detta bidrar till att säkra en framtid där hållbara metoder blir normen inom bilskrotning.

För att ytterligare förbättra våra processer och minska vår miljöpåverkan, genomgår våra anläggningar och metoder regelbundna revisioner. Vi strävar efter att kontinuerligt implementera innovativa och mer effektiva återvinningsmetoder som inte bara skyddar planeten utan även optimerar återvinningen av resurser. Detta är en del av vårt åtagande att driva branschen framåt mot mer hållbara och miljövänliga lösningar.

Vår omfattande miljöpolicy är öppen för allmänheten och vi uppmuntrar intresserade att läsa mer om våra insatser och kontinuerliga förbättringar. Information om vår policy och våra miljöåtgärder finns tillgänglig på vår hemsida, där vi också delar regelbundna uppdateringar och miljörapporter som visar våra framsteg och framtidiga mål för en grönare skrotprocess.

Vi erbjuder gratis upphämtning

På Bilskrotproffsen förstår vi att det kan vara krångligt och tidskrävande att transportera ett fordon till en skrotningsanläggning. Därför erbjuder vi en helt kostnadsfri upphämtningstjänst för att underlätta för våra kunder. Med hjälp av vår flotta av specialutrustade transportbilar, som var och en kan rymma upp till fem bilar, kan vi effektivt och säkert transportera ditt fordon från din plats till vår anläggning.

Vårt mål är att göra processen för bilskrotning så smidig och bekymmersfri som möjligt. Genom vår upphämtningstjänst minskar vi inte bara den logistiska bördan för våra kunder utan bidrar även till en mer hållbar miljö genom att optimera transporterna. Detta är särskilt viktigt för fordon som inte längre är körbara och därmed svåra att förflytta.

För att använda vår upphämtningstjänst, besök vår webbplats där du enkelt kan fylla i ett kort formulär för att registrera ditt fordon. Ange grundläggande information om fordonets skick och din plats, så kontaktar vi dig för att arrangera en upphämtningstid som passar dig. Vi strävar efter att erbjuda flexibla tidpunkter för upphämtning för att anpassa oss efter dina behov.

Vår upphämtningstjänst är ett utmärkt val för dig som värdesätter både bekvämlighet och miljöhänsyn. Vi tar hand om alla detaljer kring transporten, så att du kan känna dig trygg i att ditt fordon hanteras på ett professionellt sätt från start till mål. Om du har några frågor om processen eller önskar mer information innan du anmäler ditt fordon, tveka inte att kontakta vårt kundtjänstteam.

Anmäl ditt intresse idag och upplev hur enkelt och bekymmersfritt det kan vara att skrota ditt fordon med hjälp av Bilskrotproffsen!

 Vi utför demontering av fordon

På Bilskrotproffsen är vi dedikerade till att skydda vår miljö och ser bilskrotning inte bara som en affärsverksamhet utan som en möjlighet att bidra till en hållbarare framtid. Vår process för demontering av fordon är noggrant utformad för att maximera återvinningen och återanvändningen av bildelar.

När ett fordon anländer till vår anläggning påbörjas en grundlig granskning för att identifiera vilka delar som kan återanvändas eller återvinnas. Vårt erfarna team av tekniker använder avancerade verktyg och tekniker för att varsamt demontera fordonet, varvid varje del hanteras med största omsorg för att säkerställa att de bevaras i bästa möjliga skick.

De delar som är i gott skick och uppfyller våra kvalitetskrav rengörs, testas och förbereds för återanvändning. Dessa delar omfattar allt från motorer och transmissioner till elektroniska komponenter och interiördetaljer. Genom att återanvända dessa delar, inte bara minskar vi avfall, utan erbjuder även våra kunder kostnadseffektiva alternativ för reservdelar.

För de material som inte kan återanvändas, ser vi till att de återvinns på ett ansvarsfullt sätt. Detta inkluderar smältning av metaller och omvandling av andra material till användbara råvaror, vilket minskar vårt beroende av nyutvunna resurser och minimerar vår miljöpåverkan.

Vi är stolta över att bidra till en cirkulär ekonomi där resurser används på ett mer hållbart sätt. Vårt arbete med att demontera fordon på detta sätt speglar vårt åtagande att inte bara följa miljölagstiftningen utan att aktivt arbeta för att överträffa dessa krav.

Om du är intresserad av att skrota ditt fordon på ett miljövänligt sätt eller om du söker högkvalitativa begagnade bildelar, tveka inte att kontakta oss. Vårt team står redo att svara på dina frågor och hjälpa dig att förstå hur vi kan hjälpa till.

Vi säljer begagnade bilreservdelar

På Bilskrotproffsen är vi stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa begagnade bilreservdelar till mycket konkurrenskraftiga priser. Vår affärsmodell bygger på att ge våra kunder tillgång till delar som inte bara är kostnadseffektiva utan också miljövänliga.

Vår omfattande inventering inkluderar delar från över 700 olika biltyper, vilket ger en unik möjlighet att hitta exakt de komponenter du behöver för ditt fordon. Från motorer och växellådor till mindre komponenter som strålkastare och säten, våra delar är noggrant testade och certifierade för att säkerställa att de uppfyller våra strikta kvalitetsstandarder.

För att underlätta processen för våra kunder har vi en organiserad och lättillgänglig layout i vår anläggning, där varje del är ordentligt märkt och systematiskt kategoriserad. Dessutom tillhandahåller vår kunniga personal rådgivning och assistans i urvalsprocessen, så att du kan känna dig säker på att de delar du köper är passande och funktionella för ditt specifika fordonsbehov.

Vi är också engagerade i att ständigt uppdatera vår inventering för att inkludera delar från nyare modeller, vilket gör att vårt utbud ständigt förnyas och förbättras. Detta engagemang i att förse våra kunder med ett stort sortiment av valmöjligheter gör oss till en föredragen leverantör av begagnade bilreservdelar.

Vårt mål är inte bara att sälja delar utan att skapa långvariga relationer med våra kunder genom att erbjuda en service som är både personlig och anpassad efter deras specifika behov. Vi inbjuder dig därför att besöka vår anläggning för att personligen uppleva den kvalitet och mångsidighet våra reservdelar erbjuder.

Välkommen att besöka oss eller utforska vårt sortiment online, där du kan boka och köpa reservdelar direkt. Oavsett om du är en bilentusiast, mekaniker eller bara behöver en ersättningsdel till din bil, är Bilskrotproffsen här för att hjälpa dig.

01. Hämtning

Bilskrotproffsen hämtar bilar i Stockholms, Uppsalas, Västmanlands, Södermans och delar av Östergötlands Län. Vi erbjuder en trygg, smidig och kostnadsfri upphämtning av ditt fordon! När vi bestämmer en tid för hämtning av fordon ser vi till att den passar alla parter. Kan du inte närvara vid upphämtning arbetar vi för att hitta en bra och smidig lösning.

02. Registreringsbevis

För att skrotningen av din bil ska ske på ett korrekt tillvägagångssätt krävs det att du har registreringsbevis (del 2) och legitimation vid överlämnandet. Om du skulle sakna registreringsbeviset måste du beställa ett nytt från Transportstyrelsen hemsida eller på telefon 0771-25 25 25. Vid några unika tillfällen har registreringsbeviset inte utfärdats, skulle det hända i ditt fall kan du alltid kontakta Transportstyrelsens kundtjänst 0771-14 15 16.

03. Boka

Här kan du enkelt och smidigt boka en kostnadsfri hämtning av ditt fordon. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och klicka på skicka. Därefter tar vi över arbetet och du behöver inte tänka på någonting annat förutom registreringsbevis (del 2) och legitimation. Det har aldrig varit enklare att boka avhämtning för ditt fordon!